Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
21 Kasım 2008, 09:22:15
8821 Mesaj 1728 Konu Gönderen: 2136 Üye
Son üye: ZURNACI
Giresun Yasam Portalı -Forum  |  Eğitim Öğretim  |  İslam ve İnsan  |  Dini Hikayeler,  |  bir musubet 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: bir musubet  (Okunma Sayısı 387 defa)
huseyin28
Yeni Üyemiz
*

« : 12 Kasım 2006, 13:23:27 »

Kumandanlarından biri bir zafer dönüşü Halife Hz. Ömer'in huzuruna çıktı. Yanında kısa boylu, tıknaz biri bulunuyordu. Hz. Ömer "Bu kim?" diye sordu. Kumandan anlattı: "Efendim bu benim sağ kolumdur. Hangi görevi verdimse başarı ile   tamamladı. En gizli haberleri yerine ulaştırdı. Bazen bir orduya bedel hizmet gördü. Zaferlerimi onun sayesinde kazandım diyebilirim."

Aradan zaman geçti, aynı kumandan halifenin huzuruna yeniden çıktı. Ama mağlup bir kumandan olarak Halife sordu:

- Hani sağ kolun nerede?

- Sormayın ya Ömer, ihanet etti, düşman tarafına geçti.

Hz. Ömer bu defa konuştu:

- Allah'tan başka hiç kimseye dayanmamak gerektiğini geçen sefer söyleyecektim vazgeçtim. Bir musibet bin nasihattan yeğdir diye düşündüm.

ADAMIN ÖNEMİ

Halife Hz. Ömer bir mecliste hazır bulunanlara sordu:

- Eğer dileğiniz hemen kabul ediliverecek olsa ne dilerdiniz?

Birisi, "Benim falan vadi dolusu altınım olsun isterim. Onu harcayarak İslâm'a daha çok hizmet edeyim diye" dedi. Bir başkası, "Şu kadar sürüm (davar, koyun, keçi), mal ve mülküm olsun isterdim. Gerektikçe onları sarfederek dine yararlı olayım diye" dedi. Herkes buna benzer şeyler söyledi. Hz. Ömer hiçbirini beğenmedi. Bu defa meclistekiler, Hz. Ömer'e sordu:

- Ya Ömer peki sen ne dilerdin? Cevap verdi:

- Ben de Muaz, Salim, Ebû Ubuyde gibi müslümanlar yetişsin isterdim. İslâm'a onlar vasıtasıyla hizmet edeyim diye.

Reklamlar

black ıce
Kakule
*

tutamıyorum zamanı..

« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2006, 16:02:51 »

bir müsibet bin nasihattan iyidir lafını hiç unutmam
başıma gelen her olayda bir sebep ararım
çünkü hiçbişey tesadüf değildir
herseyin bir nedeni vardır...
paylaşım için saol..

KuSuRsUz Bi aŞkTı BeNiM SaNa BüYüTTüğüM
SeN Ne YaŞadıN BiLmİyORuM...
oz_kurt
Site Sakini

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE C*

« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2007, 21:47:59 »

yüreğinize sağlık paylaşımlar çok güzel

Benim hayatta yegane fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Sayfa: [1]
Giresun Yasam Portalı -Forum  |  Eğitim Öğretim  |  İslam ve İnsan  |  Dini Hikayeler,  |  bir musubet « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: