Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
21 Kasım 2008, 09:17:13
8821 Mesaj 1728 Konu Gönderen: 2136 Üye
Son üye: ZURNACI
Giresun Yasam Portalı -Forum  |  Eğitim Öğretim  |  İslam ve İnsan  |  Dini sohbetler,  |  namaz kalbe ve hafızaya faydalı 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: namaz kalbe ve hafızaya faydalı  (Okunma Sayısı 426 defa)
dalgacideniz61
Genel Yönetici

SAÇLARIMA RÜZGAR DEĞDİ ELİN GİBİ.....

« : 26 Aralık 2006, 10:11:04 »

Namaz ibadetinin hem kalbe hem de hafızaya iyi geldiğini biliyor muydunuz?

Malezya'nın en büyük üniversitesi tarafından namaz üzerine gerçekleştirilen araştırma ibadet sırasında yapılan hareketlerin insan sağlığına iyi geldiğini ortaya koydu. Malay Üniversitesi Biotıp Mühendisliği bölümü profesörlerinin yaptığı çalışmada özellikle kalp ve omurga sağlığı için namaz kılmanın birebir olduğu belirtiliyor. Uzmanlar duaların okunuşu sırasında da insanın hafıza ve dikkat toplama gücünün artığını söylüyor. Araştırma, düzenli olarak beş vakit namaz kılan Müslümanların sağlık durumları ve ibadet sırasında yaptığı hareketler arasında bağlantı kurularak yapıldı. Üniversitenin yaptığı araştırma sonuçlarını inceleyen Malezya Başbakanı Abdullah Ahmed Badawi düzenlediği basın toplantısında, "Bu çalışma ibadetin insan yaşamındaki rolünün ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydu. Şimdi uzmanlar namaz kılmanın insan psikolojisine ne derece olumlu bir katkıda bulunduğu üzerinde çalışıyor. Bu ibadetin biyolojik ve tıbbi etkileri de bulunuyor" diye konuştu

Reklamlar

black ıce
Kakule
*

tutamıyorum zamanı..

« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2006, 10:09:02 »

namaz neye faydalı değilki..
en önmlisi iç huzur tabii
Allah herkesi hidayete erdirsin

KuSuRsUz Bi aŞkTı BeNiM SaNa BüYüTTüğüM
SeN Ne YaŞadıN BiLmİyORuM...
jojo_yasin
Sitemize Taşınmış

« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2007, 23:50:09 »

yazılarınızdan dolayı tşkler  haklılar tabıkı namaz herşeye faydalı gel gör kı bız müslümanlar yapmıyorus

Ne ßir Kızı Kendimize köLe Edecek Kadar KüçüLdük Ne De ßir Kızın uğruna köLe oLacak Kadar aLcaLmadık ! [ °º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸(jojo_yasin)°º¤ ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸ ]
oz_kurt
Site Sakini

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE C*

« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2007, 23:50:57 »

namaz gerçekten de huzur ve mutluluktur kılan müslüman din kardeşlermizde var allah bizleride o kardeşlerimizin saf larına sokmaya nasip etsin,
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2007, 23:54:09 Gönderen: oz_kurt » Logged

Benim hayatta yegane fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
ati111
Site Sakini

« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2007, 03:31:19 »

bilmem su  su  universte arastirma yapmis namazin faydalarini aciklamis....

bilmem su  su  profesor  arastirmis  orucun  faydalarini  bulmus.....

bikere  herseyden once bunlari  bizden (yuce yaradan)  istiyor......
o hic bunlari bosu bosuna istermi?Huh?Huh?Huh?

bazen hayata sirf giciklik olsun diye gulup gecmek en iyisidir___
burak_kerasus
Sitemize Taşınmış

« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2007, 22:57:23 »

namaz gerçekten de huzur ve mutluluktur kılan müslüman din kardeşlermizde var allah bizleride o kardeşlerimizin saf larına sokmaya nasip etsin,

Amin. İnaşallah

Türkçülük = Kürtçülük

Türk Faşizmi = Kürt Faşizmi
Sayfa: [1]
Giresun Yasam Portalı -Forum  |  Eğitim Öğretim  |  İslam ve İnsan  |  Dini sohbetler,  |  namaz kalbe ve hafızaya faydalı « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: