Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
21 Kasım 2008, 00:09:54
8821 Mesaj 1728 Konu Gönderen: 2136 Üye
Son üye: ZURNACI
Giresun Yasam Portalı -Forum  |  GİRESUN  |  GÜNDEM-Güncel Olaylar  |  '3 Mayıs Milliyetçiler Günü C* 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: '3 Mayıs Milliyetçiler Günü C*  (Okunma Sayısı 462 defa)
oz_kurt
Site Sakini

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE C*

« : 02 Mayıs 2007, 23:12:37 »

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi,
Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların 'aydın' olduğu günümüzde, "3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nün" öneminin bir kat daha arttığını bildirdi. 

--------------------------------------------------------------------------------

Ocak merkezi, Türk milliyetçilerinin, Türklüğü savunmanın bedelini işkencelere ve tabutluklara maruz kalarak, nice çile ve sıkıntılara göğüs gererek ödediğini kaydetti. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Yakın tarihimize damga vuran hadiselerden birinin de 3 Mayıs 1944'te cereyan ettiğini ifade eden açıklamada, 63 yıl önce 3 Mayıs 1944'te, aralarında bilim adamı, aydın, siyasetçi, asker ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu Türk milliyetçilerinin dönemin iktidarı tarafından "ırkçılık" yaptıkları gerekçesiyle tutuklandığını ve mahkemede yargılandığı hatırlatıldı. Açıklamada, başta Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğ Alparslan Türkeş ve beraberindeki Türk milliyetçilerinin yargılanmalarının büyük tepki gördüğünü ve Türk gençliğinin "Türklüğe, Türkçülüğe ve milliyetçiliğe" yönelik karalama ve iftiralara karşı "tek yürek" olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: "3 Mayıs 1944 tarihiyle birlikte başlayan yargılama süreci ve sonrasında 'tabutluk' denilen ölüm hücrelerine atılan Türkçülerin kutlu mücadelesi, her Türk'ün okuması ve idrak etmesi gereken bir olaydır. Türk milletini her türlü emperyalizmden korumak için; inandıkları fikirleri, değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele, bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Dün Türk milliyetçilerini en ağır şekilde eleştirenler, şimdilerde ise onlara hak vermenin mahcubiyetini yaşamaktadırlar. 3 Mayıs 1944'ü doğuran şartlar ve gelişmeler önemini ve sıcaklığını bugün de korumaktadır. Bugün Türkiye, etnik milliyetçilikleri körükleyen ve Türk kimliğini her fırsatta reddeden bir siyasi anlayışla idare edilmektedir. 'Türk'üm' diyemeyenlerin, Türklük şuurunu sorgulamaya açanların, Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların 'aydın' olduğu günümüzde, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nün önemi bir kat daha artmaktadır. Özellikle 1984 yılından beri ülkemizde süregelen etnik milliyetçi terörün tek amacının, Türklük kavramının sorgulamaya açarak, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü önce kafalarda silmek istediğini düşünecek olursak, her Türk'ün bu günü milli şuurla idrak etmesi gerekmektedir. Mayıs 1944, milletimizin direncinin bayraklaştığı önemli ve anlamlı bir günü ifade etmektedir. Türk Milliyetçileri, Türklüğü savunmanın bedelini işkencelere ve tabutluklara maruz kalarak, nice çile ve sıkıntılara göğüs gererek ödemişlerdir. Türk milliyetçileri iftiralara, baskılara ve suçlamalara rağmen Türklük şuurundan, Türkiye sevdasından ve Türk birliği ülküsünden vazgeçmemişlerdir. 3 Mayıs, Türk milliyetçilerinin bu kutlu mücadelesini anlamak başta olmak üzere, Türklüğü ve Türk ülküsünü doğru okumak, geçmişten ders alıp Türk Milleti'nin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak olarak kabul edilmelidir. Türk Milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece Türk-İslam aleminin liderliğini yapabilecek gücü, kudreti ve fikriyatı kendisinde bulacaktır. Ülkü Ocakları bugün, teslimiyetçi-gayrı milli politikalara karşı Yüce Türk Milletinin hizmetindedir. 'Lider ülke Türkiye' hedefi ile Ülkücü Hareket bütün baskı ve zorlamalara rağmen, milleti ile beraber bu kutlu mücadeleyi kazanacaktır. Bu vesile ile bir kez daha içlerindeki milli şuur ve iman ateşi bir an olsun sönmeyen ve Türk milliyetçiliği tarihinin altın sayfalarını oluşturan ülkü devleri, başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş, H. Nihal Atsız, Orhan Şaik Gökyay, Necdet Sançar, Fethi Tevetoğlu,
Zeki Velidi Togan, Muzaffer Eriş, İsmet Tümtürk ve daha birçok Türk milliyetçisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk milletinin geleceğe damga vurması gayreti, azmi ve kararlılığıyla 'Milliyetçiler Gününü' idrak etmenin gururu içerisindeyiz. Milliyetçiler gününün devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Ne Mutlu Türküm diyene".

Benim hayatta yegane fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Reklamlar

oz_kurt
Site Sakini

« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2007, 23:19:50 »

NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLENE
 '3 Mayıs Milliyetçiler Gününüz kutlu olsun
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2007, 23:28:53 Gönderen: oz_kurt » Logged

Benim hayatta yegane fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
mahoni61
Sitemize Taşınmış

« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2007, 00:35:24 »

haklısın kardeş!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

dalgacideniz61
Genel Yönetici

SAÇLARIMA RÜZGAR DEĞDİ ELİN GİBİ.....

« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2007, 09:29:07 »

Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların 'aydın' olduğu günümüzde, "3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nün" öneminin bir kat daha arttığını bildirdi. 

bu çok hoşuma gitti hakakten öleee... 
gününüz aydın ve kutlu olsun....

oz_kurt
Site Sakini

« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2007, 20:50:34 »

ilgilinizden dolayı tşk ederim

hate
Yeni Üyemiz
*

« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2007, 22:34:27 »

NE MUTLU TÜRK"ÜM DİYENE.....

mumdan kanatlı bir adamın güneşe ulaşması kadar anlamlı bu dünya......
yildiz28
Yönetici

Bu gök kubbede baki kalan ancak hoş bir seda imiş.

« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2008, 20:15:40 »

1 Mayis meydan muharabesi gibi gecen isci bayramindan sonra bende simdiden tum  Turk milletinin 3 Mayis Turkluk bayramini kutluyorum...

"Varligim Turk varligina armagan olsun. Ne mutlu Turk'um Diyene!".

oz_kurt
Site Sakini

« Yanıtla #7 : 03 Mayıs 2008, 10:30:25 »

Bu günün tüm Türklerin günü olması için mücadele eden asil TÜRK ırklı yigit Türkçülerin günü kutlu olsun

hata28
Sitemize Taşınmış

« Yanıtla #8 : 03 Mayıs 2008, 19:42:07 »

Ne mutlu Turk'um Diyene!".

AUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Sayfa: [1]
Giresun Yasam Portalı -Forum  |  GİRESUN  |  GÜNDEM-Güncel Olaylar  |  '3 Mayıs Milliyetçiler Günü C* « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: