Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
04 Aralık 2008, 23:16:56
8855 Mesaj 1734 Konu Gönderen: 2163 Üye
Son üye: HaSReTiMSi
Giresun Yasam Portalı -Forum  |  GİRESUN  |  Giresun  |  İlçeler  |  YAĞLIDERE 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: YAĞLIDERE  (Okunma Sayısı 335 defa)
yildiz28
Yönetici

Bu gök kubbede baki kalan ancak hoş bir seda imiş.

« : 02 Haziran 2008, 21:31:08 »

YAĞLIDERE

İlçe Merkezi Espiye sahiline 14. km. uzaklıktadır. İlçenin nüfusu 18.064'tür. Yağlıdere Vadisi üzerinde kurulan ilçenin önemli tarihi ve doğal yerleri arasında 12 adet kemer köprü, camii, zaviye, değirmen, Üçmezar Taşı ve Çağlayan Şelalesi sayılabilir. Gebe Kilisesi, Kızılelma köyündeki bir kilise kalıntısı görülebilir.
Tescilli eserler arasında Muharrem B. Abdullah tarafından 16.Y.Y.'da Yavuz Sultan Selim'in Annesi Gülbahar Hatun adına yaptırılan Sarı Halife (Hacı Abdullah) türbesi ve Tekke Köyünde 16.Y.Y.'da yapılmış olan Sarı Halife Dergahı ve Tekke Köyü Camii sayılabilir.

Coğrafi Yapı

İlçe merkezi sahile 14 km. uzaklıktadır. Yüzölçümü 350 kilometrekaredir. Rakımın 50 olduğu ilçe; Espiye, Alucra, Şebinkarahisar, Keşap ve Dereli ilçelerine komşudur.
Bölgede Yağlıdere çayını besleyen çok sayıda dere vardır. Derelerin çokluğu yağış oranının çok olduğu zamanlarda sel felaketine neden olmaktadır. Yağlıdere Çayının toplam uzunluğu 65 km.dir

Bitki örtüsü çoğunlukla fındık bahçesi, meyve ağaçları, kestane, kızılağaç, meşe, kavak, kuruyemiş ve şimdirden oluşur.
Reklamlar

hata28
Sitemize Taşınmış

« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2008, 16:33:25 »

bu güzel anlatim icin tesekkürler yaglidereli

yamacayir28
Yeni Üyemiz
*

tek tutkum motosiklet

« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2008, 02:04:21 »

anlatım için saol bende yaglıdereli olarak tşk ediyorum

cehennem buz tutana kadar giresunsporluyum
Sayfa: [1]
Giresun Yasam Portalı -Forum  |  GİRESUN  |  Giresun  |  İlçeler  |  YAĞLIDERE « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: