Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
21 Ağustos 2008, 10:55:47
8753 Mesaj 1739 Konu Gönderen: 1796 Üye
Son üye: Nestiosiupt
Giresun Yasam Portalı -Forum  |  Eğitim Öğretim  |  İslam ve İnsan  |  Dualar ve hadisler  |  hadis 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: hadis  (Okunma Sayısı 414 defa)
beyaz
Geçerken Uğrayan
**

herşeyde biraz sen varsın

« : 15 Ocak 2007, 14:16:40 »

Günün Ayeti Kerimesi
 " Kulum bir kötülük yapmaya niyetlenirse, aleyhine onu hemen yazmayın. Eğer o işi yaparsa onun adına tek bir kötülük yazın. Kulum iyi bir işe niyetlenir de yapamaz ise, niyetini bir iyilik olarak yazın. Niyetini gerçekleştirir ise on iyilik yazın."

Günün Hadis-i Şerifi
 İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm (bir gün):

"Siz aranızda kimi pehlivan addedersiniz?" diye sordu. Ashab radıyallahu anhüm:

"Erkeklerin yenmeye muvaffak olamadığı kimseyi!" dediler. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm:

"Hayır, dedi, gerçek pehlivan öfkelendiği zaman nefsine hakim olabilen kimsedir."

Müslim, Birr 106, (2608); Ebu Davud, Edeb 3, (4779).

dağlar karlı değil aşmasını bilene.............
Reklamlar

milis28
Geçerken Uğrayan
**

« Yanıtla #1 : 27 Mayıs 2008, 21:27:22 »

Ey iman edenler, kendiniz, anne-babanız ve yakınlarınız aleyhine bile olsa, Allah için şahidler olarak adaleti ayakta tutun. (Onlar) ister zengin olsun, ister fakir olsun; çünkü Allah onlara daha yakındır. Öyleyse adaletten dönüp heva (tutkuları)nıza uymayın. Eğer dilinizi eğip büker (sözü geveler) ya da yüz çevirirseniz, Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır. (Nisa Suresi, 135)

Ayette de bildirildiği gibi insanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden, sadece Allah rızası gözetilerek, Allah'tan korkarak sağlanan adalet gerçek adalettir. Böyle bir adalet hedeflendiğinde, ne şahsi bir menfaat, ne dostluk, ne düşmanlık, ne de kişinin hayata bakış açısı, dili, ırkı, teninin rengi kararlarında etki edemeyecek, sadece ve sadece haktan yana karar verilecektir. Kuran ahlakının gerçek anlamda yaşandığı toplumlarda gerçek adaletin, gerçek huzurun ve güvenin yaşanacağı mutlaktır. Çünkü ancak Allah'tan korkan, hesap gününde tüm yapıp ettikleriyle hesaba çekileceğini bilen bir insan gerçek adaleti sağlayabilir.

Gitme, eksik vermisim çocukluğumun ölü kuşlarını
Heeem eskimez suçlar hatırlandıkça
Bilmiyorsun, bütün kehanetlerim doğruladı kendini
Az önce öldürürdü bir benzerim
Gitme, gittikçe bana benziyorsun
milis28
Geçerken Uğrayan
**

« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2008, 13:52:16 »

Kureyş Suresi

Mekke'de nâzil inmiştir. 4 âyettir. Kureyş, Hz. Peygamberin mensup olduğu kabilenin adıdır.
Bismillâhir Rahmânir Rahîm 

1. Kureyş'e imkan sağlandığı için,

2. kışın ve yazın yolculuk etme imkanı sağlandığı için,

3. hiç olmazsa onun için bu Beyt'in (Kabe'nin) Rabbine kulluk etsinler!

4. Ki kendilerini açlıktan doyurdu ve onları korkudan emin kıldı.

beladan korunmak için okunmaı faydalı bir dua diye okudum.Zan bulunmak istemmem dilerim YARADANIMIZ dualarımızı kabul eder

Gitme, eksik vermisim çocukluğumun ölü kuşlarını
Heeem eskimez suçlar hatırlandıkça
Bilmiyorsun, bütün kehanetlerim doğruladı kendini
Az önce öldürürdü bir benzerim
Gitme, gittikçe bana benziyorsun
Sayfa: [1]
Giresun Yasam Portalı -Forum  |  Eğitim Öğretim  |  İslam ve İnsan  |  Dualar ve hadisler  |  hadis « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: